File:

Product Manager, Husqvarna

Highlights of Resuts:

8x WEC Personal Champ.
5x WEC Overall Champ.
7x ISDE Champion
2x GNCC Champion (USA)

Juha Salminen allekirjoitti kaikkien aikojen endurosopimuksen

04.11.2008

Milanon moottoripyöränäyttelyssä (EICMA) pudotettiin tänään klo 12 jo koko moottoripyöräurheilua kohahduttanut jymy uutinen!

Kuvia | Yle TV | Nelonen TV

Maailman kaikkien aikojen menestynein moottoriurheilija Juha Salminen vaihtaa kahdentoista KTM -vuoden jälkeen tallinsa BMW:lle.  Lähinnä erämaaralleissa ja radoilla tähän asti tehdasteamina esiintynyt BMW aloitti enduron MM-tasolla 2007 ja on osoittanut iskukykynsä jo tällä kaudella.  BMW-teamissä ovat ajaneet mm. motocrossin moninkertainen maailmanmestari Joel Smets ja enduron moninkertaiset maailmanmestarit Kari Tiainen ja Anders Eriksson.

-  Saavutin nykyisessä tallissani 17. maailmanmestaruutta ja aloin kaipaamaan uusia haasteita. Olen kiitollinen ”Kotkalle” kaikista menestyksen vuosistani ja huomautankin, että mitään erityistä draamaa ei tallin vaihtamiseen liittynyt. BMW oli kuitenkin selkeästi aktiivisempi neuvotteluissa ja tarjosi oikeaan aikaan hienoa tilaisuutta vaihtaa uusiin ja haasteellisimpiin ympyröihin.

Salminen teki BMW:n kanssa kolmivuotisen sopimuksen ja BMW:n 2009 enduro tiimi rakennetaan Juha Salmisen ympärille. Juhan mukana KTM:ltä siirtyivät Marko Tarkkalan ja Kari Tiaisen lisäksi moottorikehityksestä ja kilpaosista vastanneet mekaanikot sekä kaksi tehtaan pääkisamekaanikkoa.

-  BMW osoitti alusta lähtien, että he panostavat MM-sarjaan erittäin tosissaan. BMW on Euroopan suurin moottoripyörätehdas, ja heillä on kaikki tarpeelliset resurssit rakentaa voittava ja kilpailukykyinen paketti. Olen erittäin tyytyväinen tähän sopimukseen.

Maailman kaikkien aikojen moottoriurheilija

Juha Salminen voitti KTM:llä kaiken mahdollisen: 12 henkilökohtaista enduron maailmanmestaruutta, 5 joukkuemaailmanmestaruutta, sekä lukuisia USA:n, Australian, Saksan, Suomen ja Espanjan mestaruuksia. Salmisen ainutlaatuiseen meriittilistaan kuuluvat vielä Euroopan ja Suomen mestaruudet trialissa ja motocrossissa, sekä legendaariset Erzberg Rodeo, Schopau ja Barcelona Indoor mestaruudet.

Juha valittiin vuonna 2006 ensimmäisenä ei-amerikkalaisena USA:n parhaaksi offroad- urheilijaksi, mikä on Juhan maailmanmestaruuksien lisäksi varmasti hänen uransa kovin saavutus.

Juha Salminen on ainoa moottoriurheilija maailmassa, joka on voittanut samalla kaudella kaikki MM-osakilpailut. Salmisella on yhteensä 82 MM-osakilpailuvoittoa. Seuraavaksi eniten osakilpailuvoittoja on Juhan oppi-isällä Kari Tiaisella, joka on ollut kehittämässä BMW:n uutta G450X mallia alusta lähtien.

Suomen kaikkien aikojen aliarvostetuin urheilija

Juha Salminen on voittanut vuodesta 1999 kaikkiaan 17 maailmanmestaruutta, voittanut yhden kauden aikana kaikki MM-osakilpailut, voittanut useita kansallisia ja kansainvälisiä mestaruuksia endurossa, motocrossissa (Euroopan mestaruus) ja trialissa. Moottoriurheilun lisäksi Juhalla on mm. SM-hopea jääpallossa ja jääkiekossa 4 Stadinliigan mestaruutta.

Juhalla on enemmän mestaruuksia kuin kaikilla suomalaisilla F1 tai rallin maailmanmestareilla yhteensä. Silti Salmisen arvostus urheilijana kotimaassaan Suomessa on heikompi kuin SM-tason hiihtäjällä, mutta kun taas esim. Keski-Euroopassa ja USA:ssa se on aivan toista luokkaa kuin rallin MM-sarjaa kiertävien suomalaisten.

Enduro on maailmalla huomattavasti kovempi laji kuin ralli tai esim. jääkiekko. Lajia harrastetaan yhtä monessa maassa kuin esim. jalkapalloa.

Enduro on yksi loukkaantumisaltein urheilulajilaji maailmassa, ja kilpailija riskeeraa terveytensä joka kerta kun pyörän satulaan istuessaan. Kari Tiainen on leikattu uransa aikana 37 kertaa. Juha on selvinnyt säästäväisen ajotyylinsä ansiosta alle 20 vakavalla loukkaantumisella.

-  Lajin rajusta aliarvostuksesta huolimatta minulle on henkilökohtaisesti tärkeintä, että tiedän pystyväni ajamaan yhden maailman suurimman moottoriurheilulajin kovimmalla huipulla.

Uusi työkalu

Juhan uusi työkalu on BMW G 450 X on täysin uusi konsepti,  jonka testaamisen hän aloittaa marraskuun aikana. Juha osallistuu uudella tykillään enduron MM-sarjan (WEC) kovimpaan E2 luokkaan. 

- Kari Tiainen ja oma kisamekaanikkoni ovat testanneet uutta neljäpuolikasta jo aika paljon. Kehitys on ollut huimaa. Palaute on ollut erittäin positiivista ja uskon, että kilpailen Bemarilla voitosta heti ensimmäisestä kisasta alkaen. Uuden G 450 X:n tekniset innovaatiot ovat hienoja ja kunhan koneesta saadaan muutama heppa lisää ennen kauden alkua, niin menestys on vain ukosta kiinni.

Juhan taidoista se ei varmastikaan ole kiinni, sillä hän voitti kaudella 2008 eniten osakilpailuita kaikki luokat mukaan lukien. Hän oli yleiskilpailun nopein ja voitti lisäksi MM-sarjan nopeimman Xtreme kuljettajan tittelin, jossa palkintona oli enteilevästi uusi BMW G450X moottoripyörä. 

Mestarin perhe kasvaa

Juha Salminen avioitui lokakuun lopussa pitkäaikaisen avopuolisonsa Terhin kanssa ja uuden perheenjäsenen odotetaan syntyvän tammikuun lopussa. Juha on remontoinut tiiviin kilpailukauden lomassa uutta kotia, jotta kaikki olisi valmista pienokaisen syntymään mennessä.

- Uusi sopimus on toki haasteellinen ja jännä juttu, mutta kyllä alkuvuoden tärkein asia on isäksi tulo. Onneksi laskettu aika on reilusti ennen MM-sarjan alkua, ja voin olla Terhin tukena ja lapsen syntymässä mukana täysillä.

Arjen pyöritys jää pakostakin pääosin Terhin harteille kilpailukauden aikana, sillä Juhan ajotreenikausi alkaa jo tammikuun alussa Espanjassa ja MM-sarja maaliskuussa.

- Terhi on tottunut matkustamiseeni ja ymmärtää ammattini varjopuolet. En ole millään tavoin huolestunut vaikka olenkin paljon poissa, sillä tiedän, että Terhistä tulee maailman paras äiti.

Perheen rooli on ollut Juhalle tärkeä uran alusta lähtien. Isä Jokke ja äiti Liisa ovat seuranneet ja kiertäneet Juhan mukana lähes kaikki MM-sarjan kilpailut. Jokke ja Juhan isoisä Ville olivat Suomen huippuja nyrkkeilyssä. Vanginvartija ja moninkertainen nyrkkeilyn Suomenmestari Ville Salminen otteli mm. Elis Askia vastaan, josta tuli myöhemmin Euroopan mestari.

- Äiti valmensi minua kouluikään asti ja sitten ”valmennusvastuu” siirtyi isälle. Äiti on hoitanut huoltopuolen alusta lähtien ja minun tarvinnut vain ajaa.  Isälle ja äidille kuuluu iso ansio ja kiitos menestyksestäni, sillä tuki on ollut 100%:sta vaikeinakin aikoina.

- Aloitin junnuna motocrossista, mutta kun en meinannut pysyä pystyssä, niin isä laittoi crossipyörän pois ja osti trial-mopon ja sanoi: ”harjoittelet tuolla siihen asti, että alat pysymään pystyssä”

Juha pysyi nopeasti pystyssä, mutta voitti isän oivallisen ohjauksen ansiosta monta trialin ja motocrossin Suomenmestaruutta. Juha saavutti lisäksi jääpallossa miesten SM-hopeaa ja pelasi junnuissa HIFK:ssa jääkiekkoa A-junnuihin asti.

BMW Suomen myyntipäällikkö Juha Torkkola

- BMW Suomi on erittäin innostunut saadessaan kuljettajikseen maailman parhaat endurokuljettajat Juha Salmisen ja Marko Tarkkalan. 

- BMW:lle on erittäin hienoa, erityisesti Suomessa, että Juha ja Marko ovat valinneet BMW G450X pyörän tulevien kausien kilpalaitteeksi. Yhteinen tavoitteemme on maailmanmestaruus.  Meille on tärkeää nähdä suomalaiset kuljettajat ajamassa kohti uusia haasteita BMW:lle uudessa lajissa. Tällä on varmasti merkitystä myös harrastajien pyörävalintoihin.

- Uuden mallin myötä BMW tehdas panostaa moottoriurheiluun. BMW Motorrad hyökkää todellisella ykkösketjulla uuteen segmenttiin. BMW moottoripyörien myynti endurosegmentissä on ollut aina erittäin vahvaa. Tämä segmentti on ollut pääsääntöisesti katuenduro pyöriä ja maailmanmatkaajien valintoja. Nyt BMW on lanseerannut uuden BMW G 450 X sport enduron. Sport enduro on kilpailutoimintaa tai aktiivisen harrastajan ajanvietettä.


Lisätietoja

BMW Group Suomi / Juha Torkkola 0400-649 640            juha.torkkola@bmw.fi
Oy BMW Suomi Ab                               www.bmwmotorrad.fi                                                    
Äyritie 8 b, FIN-01510 VANTAA
 
12.08.2011 Suomen endurokulta kaipaa enää loppucrossin sinettiä
11.08.2011 Juha Salminen otti Sixin komentoonsa Salpalinjalla
10.08.2011 Kuralla kuorrutettu Suomi jyrää kohti kiiltävintä Sixillä
09.08.2011 Suomi karautti karkuteille enduron MM-joukkuekisassa
08.08.2011 Suomi sai siivet alleen Kotkan Sixin avauspäivänä
08.08.2011 Salminen luottavaisin ja levollisin mielin Sixille
07.08.2011 YLE:n ISDE-ennakko Yle Areenassa
06.08.2011 ISDE Pre race photos
04.08.2011 Salminen Suomen johtotähtenä Sixille
10.07.2011 Salminen ajoi jo uransa 90. MM-osakilpailuvoiton
09.07.2011 Salmisen vahva ote pitää MM-kärjessä
07.07.2011 Juha Salmisella on haussa jo 90:s MM-osakilpailuvoitto
19.06.2011 Salminen poimi täydet MM-pisteet Kreikasta
18.06.2011 Salmiselle jo kauden kuudes voitto Kreikassa
18.06.2011 MM-kärki Salminen haki vielä virettä Kreikan supertestillä
11.06.2011 Salminen kasvatti MM-johtoa Turkin toisen kisapäivän kakkossijalla
11.06.2011 Salminen kukisti Seistolan Turkin kuumassa trillerissä
07.06.2011 Salminen takaa-ajettuna Turkin kuulalaakerikiville
31.05.2011 Suomen joukkueet valittu Sixille
31.05.2011 Suomen joukkueet valittu Sixille
15.05.2011 MM-kärki Salminen jatkoi podiumputkea
14.05.2011 Salmiselle vakuuttava voitto Etnan katveessa
12.05.2011 MM-kärki Salminen ja Etna levollisin mielin Sisiliassa
17.04.2011 Salminen pitelemätön Espanjassa
16.04.2011 Juha Salminen pöllytti espanjalaiset Lalinissa
09.04.2011 Salmisen voittokulku jatkui Portugalissa
07.04.2011 Salminen terävässä tikissä Portugaliin
05.04.2011 Some photos from GP of Spain by www.janneharala.fi
03.04.2011 Salminen takoi täyden MM-potin Pontsissa
03.04.2011 Salminen takoi täyden MM-potin Pontsissa
02.04.2011 Salminen käynnisti MM-kauden voitolla
01.04.2011 Salminen virtaa täynnä enduron MM-sarjaan
27.03.2011 Salmisen MM-kenraali kulki vahvasti Espanjassa
13.03.2011 Salmisen endurokausi käyntiin voitolla Italiassa
14.02.2011 Salmisella on taas kivaa enduropyörän puikoissa
15.12.2010 Merry Christmas and Happy New Year
03.12.2010 Salminen siirtyy Husqvarnan sarvissa enduron ykkösluokkaan
06.11.2010 Meksikon Sixin loppucrossi peruuntui turvallisuussyistä - Suomelle MM-pronssia
06.11.2010 Suomi starttaa kolmannelta sijalta Sixin loppucrossiin
05.11.2010 Suomi ajaa Sixillä MM-pronssitahtia
04.11.2010 Suomi takoo tasaisesti MM-mitalia Meksikossa
03.11.2010 Suomi jatkaa kolmantena enduron MM-joukkuekisassa
03.11.2010 New photos from ISDE Mexico every day.
14.10.2010 Juha aikoo selättää Sixin kirouksen Meksikossa
11.10.2010 Juha käänsi Espanjasta katseensa Meksikon Sixille
27.09.2010 Tough end to 2010 Enduro World Championship
25.09.2010 Salminen piirsi piruetteja liukkaassa nurmikkomäessä
22.09.2010 Juha hakee terävää päätöstä MM-kaudelle
19.09.2010 Juha toiseksi Espanjan endurosarjassa
18.09.2010 Kurareikä koitui Juhan kohtaloksi Kataloniassa
06.09.2010 Race report EWC Rd. 7, Grand Prix of Turkey
05.09.2010 Salminen ja Tarkkala tuskailivat pito-ongelmien kanssa Turkissa
04.09.2010 Turkin irtokivet myrkkyä Salmiselle
03.09.2010 Salmisella kivikkoinen urakka Turkissa
30.08.2010 Podium success for Husqvarna and Salminen at EWC GP of Greece
29.08.2010 Juha palasi palkintokorokkeelle Kreikassa
27.08.2010 Salminen silmäilee podiumille MM-enduron paluukisassaan
02.08.2010 Nilkkavammasta toipunut Salminen uhkuu ajonälkää
06.06.2010 Salminen sivussa Puolan ja Slovakian MM-osakilpailuista
04.06.2010 Helsinki Motorsport Weekend 7.-8.8.2010
02.06.2010 Uusi BMW-Husqvarna pyörä esiteltiin näyttävästi Suomessa
20.05.2010 Juha Salminen nilkkaleikkaukseen
20.05.2010 Juha's team mate Marko Tarkkala makes a debut with a new prototype bike
19.05.2010 Nilkkamurtuma pitää Juhan sivussa Italian MM-endurosta
16.05.2010 Juha loukkasi nilkkansa Espanjassa
16.05.2010 Few photos at www.exdreames.com
15.05.2010 Salmisella onnistunut debyytti uudella pyörällä
12.05.2010 Salminen odottaa jännityksellä uuden pyörän tulikastetta
25.04.2010 Salminen ajoi jälleen toiseksi Espanjan sarjassa
19.04.2010 Salminen third in Enduro 2 World Championship standings
18.04.2010 Salminen taipui sekuntitrillerissä neljänneksi
17.04.2010 Salminen ajoi maksimisuorituksella kolmanneksi
14.04.2010 Salminen ajaa takaa Aholaa ja Cervantesia
13.04.2010 Photos from GP of Spain Valverde del Camino
12.04.2010 Juha Salminen leads BMW's charge at GP of Spain
11.04.2010 Kärkikolmikko karkasi Salmiselta Espanjassa
10.04.2010 Juha taisteli kolmanneksi MM-enduron avauskisassa
06.04.2010 Salmisen silmissä siintää kahdeksas maailmanmestaruus
01.04.2010 Helmetcam from Spanish championship race 28.03.2010
28.03.2010 Salminen ajoi onnistuneen MM-kenraalin Espanjassa
27.03.2010 Juha toiseksi Espanjan Lleidassa
22.03.2010 Juha käynnisti enduro-kauden vahvasti Valenciassa
17.03.2010 Salminen ja Tarkkala hiovat MM-terää Espanjan sarjassa
10.03.2010 Salminen ja Tarkkala eivät aja MM-avausta uudella pyörällä
12.02.2010 Off-road team to race under the name "BMW Husqvarna Motorsport"
15.01.2010 Juha Salminen uudella pyörällä enduron 2-luokkaan
26.10.2009 Juha Salminen wins Zschopau classic
19.10.2009 84th ISDE proves tough for BMW Motorrad riders
14.10.2009 Salmisen Sixi loppui lyhyeen Portugalissa
14.10.2009 Aro ja Remes ajavat kärkivauhtia Sixillä
13.10.2009 Janne Harala's photos from ISDE
13.10.2009 Suomi käynnisti Sixin vahvasti
11.10.2009 ISDE Pre-race photos
10.10.2009 Salminen karistaa huonoa onnea kannoiltaan Sixillä
22.09.2009 Juha Salminen is the most successful WEC rider
14.09.2009 Juha Salminen is Vice World Champion!
14.09.2009 Continued WEC success for Salminen, victory at GP of France
13.09.2009 Salminen nousi palkintokorokkeelle
12.09.2009 Juha Salminen ajoi MM-hopeaa
10.09.2009 Juha Salminen on valovuoden edellä vaikeaa alkukautta

Näytä lisää »