File:

Factory Enduro Rider for Husqvarna Motorsport

- Bike: HUSQVARNA TE 250
- Age: 34
- Nationality: Finnish
- Summary of Resuts:
7x WEC Personal Champ.
5x WEC Overall Champ.
5x ISDE Champion
2x GNCC Champion

Juhan historiaa (FIN)

juha_resulsts.jpgJuha on tunnettu koko ikänsä menevänä miehenä. Ensimmäiset kosketukset moottoriurheiluun Juha sai jo 4-vuotiaana ja osallistui mm. moniin Mini-trial-kilpailuihin hyvällä menestyksellä. Tästä eteenpäinkin on vauhtia riittänyt - pyörät ja laji vain ovat välillä vaihtuneet.

Lapsena Juhalla oli toki aikaa harrastaa muutakin kuin moottoriurheilua. Koko perheen aika kului kiitettävästi myös kiekkokaukaloiden laidalla Juhan pelatessa mm. HIFK:n riveissä vuosien 1981-89 välisenä aikana. Juha pelasi myös jääpalloa VESTA:ssa edeten nuorten maajoukkueeseen asti, josta siirtyi HIFK:iin pelaten liigatasolla saakka.

1989 Juha innostui tosissaan trialista. Muutamassa vuodessa Juha oli tyylilleen uskollisena huipulla tässäkin lajissa. 1993 Juha saavutti nuorten suomenmestaruuden ja ajoi joitakin EM ja MM-tason kilpailuja. Loppuvuodesta 1993 hän siirtyi A-luokkaan, ja jo vuoden 1994 SM-sarjassa sijoittui seitsemänneksi.

Vuonna 1995 oltiin siinä vaiheessa, että työssäkäynti ei antanut mahdollisuutta trialin täysipainoiseen harjoitteluun. Edessä oli enduron kokeilu, joka osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Tuloksena oli nuorten SM 4. , yleisessä SM 9. -sija ja valinta nuorten maajoukkueeseen.

1996 Juha saavutti nuorten suomenmestaruuden endurossa, sekä yleisen sarjan neljännen tilan. Juha oli myös mukana nuorten Sixi maajoukkueessa voittamassa MM-kultaa. Hän ajoi myös joitakin MM-osakilpailuja sijoittuen sarjan 13. sijalle. Enduron ohella Juha ajoi myös motocrossia saavuttaen tarvittavat pisteet A-luokkaan siirtymiselle. Juha on A-luokassa kolmessa eri lajissa.

Loukkaantumisten johdosta kausi 1997 alkoi Juhan osalta vasta puolivälistä. Sijoituksena oli SM 4. Ja MM 7. -sija, sekä maajoukkueiden MM-hopea.
Syksyllä -97 Juha solmi tehdassopimuksen KTM:n kanssa vuodelle 1998. Näin harrastuksesta tuli ammatti.

1998 Juha kilpaili MM:ssä sekä Saksan mestaruussarjassa, joista tuloksena 125 cc MM-pronssi sekä Saksan mestaruus että yleismestaruus. Marraskuussa Juha oli vielä voittamassa joukkue MM-kultaa miesten joukkueessa Australiassa.

1999 Juha voitti 125cc luokan maailmanmestaruuden ylivoimaisesti (46 pistettä). Juha voitti seitsemän neljästätoista ajetusta kilpailusta.
Yleiskilpailun voitti Petteri Silvan Juha oli viides. 
FIM:n tulokset 125
FIM tulokset yleiskilpailu

2000 Juha teki historiaa ajamalla yleiskilpailun ylivoimaiseen voittoon (44 pistettä) 125cc:n pyörällä. Ohessa tuli myös 125cc luokan maailmanmestaruus todella murskaavalla tavalla; Juha voitti kaikki osakilpailut.
Juha oli mukana miesten MM-joukkuekilpailussa, Sixillä. Juha voitti 125cc luokan
Hyvänä harjoitteluna ajettu Espanjanmestaruussarja sai myös suomalaisen mestarin. Sopimusta KTM:n kanssa jatkettiin kolmella vuodella.

2001 Kolmas peräkkäinen MM. Nyt 250cc 2-t luokassa. Juhan 18:sta kilpailun voittoputki katkesi kotimaisemissa Vantaalla ketjujen päältä putoamiseen. Yleiskilpailusta tuli ylivoimainen voitto.
Juha kokeili MM-tason vauhtia motocrossissa Belgian Namurissa ollen 12.
Muita saavutuksia:
- Enduron Espanjanmestaruus
- Motocrossin EM-joukkuehopeaa.
- Trialin SM-joukkuekultaa VMK:n joukkueessa
FIM tulokset 250cc
Tulokset yleiskilpailu

2002 Neljäs peräkkäinen MM. Nyt 400cc 4-t luokassa. Alkukauden tiukka taistelu Australian Steffan Merrimanin kanssa kääntyi Suomessa Juhan eduksi.
Juha teki historiaa voittamalla MM:n neljännen kerran peräkkäin. Siihen eivät ole muut pystyneet.
Muita saavutuksia:
- I.S.D.E Trophy. Suomi voitti MM-joukkuekilpailun Tsekeissä. Juha voitti 400cc luokan
- Motocrossin avoimen luokan SM
- Enduron Espanjanmestaruus
FIM tulokset 400cc
FIM tulokset yleiskilpailu
FIM:n tulokset I.S.D.E

2003 Viides peräkkäinen MM, vuorossa yli 500c luokka ja yleiskilpailun neljäs voitto. Yleiskilpailun voitto ratkesi viimeisen osakilpailun viimeisellä erikoiskokeella, jossa Stefan Merriman jäi toiseksi. Kauden kruunasi I.S.D.E voitto Brasiliassa. MM motocrossin paras sijoitus ajettiin Ruotsin Uddevallassa, Juhan sijoittuessa viidenneksi.
FIM tulokset 500cc
FIM tulokset yleiskilpailu
FIM:n tulokset I.S.D.E

2004 Kuudes peräkkäinen MM ja viides peräkkäinen yleiskilpailun voitto.
Juha voitti Italian osakilpailua lukuun ottamatta kaikki muut osakilpailut. Italiassa Juha joutui keskeyttämään teknisiin ongelmiin.
Juha oli mukana voittoisassa I.S.D.E joukkueessa Puolassa. Voitto oli Juhan neljäs joukkue MM.

2005 Kauden Juha ajoi Grand National Cross Country - GNCC- sarjaa USA:ssa. Juha voitti 9/13 osakilpailusta. Juha solmi sopimuksen paluusta MM-sarjaan vuosille 2007 ja 2008. Juha ajoi VMK:n joukkueessa Trialin SM:n

2006 Toinen kausi GNCC sarjassa on menestystarinan jatkoa. Osakilpailuvoittoja kirjaantui tilille kahdeksan, 13 ajetusta. Tämä on jo 8. kausi peräkäin, jolloin Juha on mestari. Kauteen mahtuu myös Austaraaliassa ajetun Oceanian mestaruuskilpailu, jonka Juha voitti.

Sixi oli Juhalle ja Suomen trophy joukkueelle todellinen menestys. Joukkuemestaruus tuli peräti 15 minuutin erolla toiseksi sijoittuneeseen Ranskaan.  Yleiskilpailun voitto oli Juhan ensimmäinen. Eroa toiseksi ajaneeseen Samuli Aroon oli liki 3 minuuttia.

GNCC Tulokset
I.S.D.E Trophy
I.S.D.E. Overall