File:

- Factory Rider for BMW
- Bike: G 450 X
- Age: 33
- Nationality: Finnish
- Summary of Resuts:
7x WEC Personal Champ.
5x WEC Overall Champ.
5x ISDE Champion
2x GNCC Champion

Salminen ja Tarkkala hiovat MM-terää Espanjan sarjassa

17.03.2010

Enduromoottoripyöräilyn MM-sarjaan valmistautuvat Juha Salminen ja Marko Tarkkala käynnistävät kansainvälisen kisakautensa tulevana sunnuntaina Valenciassa.

Valencia isännöi yhteensä yhdeksän ajopäivää kattavan Espanjan mestaruussarjan avausosakilpailua. Sarja jatkuu heti seuraavana viikonvaihteena kaksipäiväisen osakilpailun merkeissä Lleidan perinteisissä enduromaisemissa Barcelonan korkeudella.

- Nämä kaksi kisaa ovat osa tärkeää valmistautumista runsaan kolmen viikon kuluttua Espanjassa alkavaan MM-sarjaan. Lisäksi Pontsin kylä Lleidan tuntumassa lukeutuu vuoden 2011 MM-kalenteriin, vinkkaa lajin seitsenkertainen maailmanmestari Juha Salminen.

BMW-tallikaverinsa Tarkkalan MM-sarjan kivenkovaan 2-luokkaan seurakseen saanut Salminen urakoi myös täysipainoisen Espanjan mestaruussarjan. Tarkkalan suunnitelmat ovat tältä osin vielä avoimet.

- Ajan Espanjan sarjasta ainakin nuo Valencian ja Lleidan osakilpailut, jonka jälkeen ohjelmaa tarkistetaan. Nähtävästi kalenteriini lukeutuu MM-kauden aikana kansainvälisiä kisoja myös muualla. Tilanne ratkennee viimeistään sen jälkeen, kun kilpailukalustomme uusiutuu kahden ensimmäinen MM-osakilpailun jälkeen, Tarkkala viittaa BMW:n ja Husqvarnan käynnistämän saksalaisitalialaisen yhteistyöprojektin suuntaan.

Espanjan sarja on hyvä tasonmittari

Salminen ja Tarkkala ovat jo ehtineet kehittää nykyistä pyörää sekä testata tulevaa kilvanajokalustoaan Espanjassa ja Italiassa. Salminen takoi viime vuonna ja samalla ensimmäisellä BMW-kaudellaan MM-hopeaa. Tarkkala oli puolestaan enduro 3-luokan MM-loppupisteissä seitsemäs.

- Viime kausi päättyi tällä pyörällä tavallaan ihan hyvään pisteeseen. Eihän pyörään ole tullut mitään hirveitä mullistuksia, mutta töitä on tehty paljon ja sitä on pyritty kehittämään tietenkin siihen suuntaan, että parempia aikoja olisi odotettavissa. Valencian kisa näyttää suuntaviivat siltä osin, miten olemme työssämme onnistuneet, sanoo Salminen.

Espanja on tunnetusti merkittävä näyteikkuna markkinointiin ja Salminen sekä Tarkkala ovat tietenkin valmiit kantamaan oman kortensa kekoon myös näissä ponnisteluissa.

- Sopivana tavoitteena tässä vaiheessa kautta voidaan pitää mahdollisimman hyvää ja ehjää suoritusta Espanjan sarjan avauksessa. Päätähtäin siintää luonnollisesti MM-sarjassa, toteavat tallikaverukset kuin yhdestä suusta.

Salminen tähdentää, että taso Espanjan sarjassa on varsin kova.

- Se on lähellä MM-sarjan tasoa, kun vastustajistamme poimitaan esiin muun muassa Ivan Cervantes, Cristobal Guerrero ja edelleen iso tukku muitakin nimimiehiä. Oman mielenkiintonsa Espanjan sarjaan tuo myös se, että siellä ajetaan edelleen luokkakohtaisten mestaruuksien lisäksi myös yleiskilpailun voitosta, muistuttaa Salminen.

Salminen ei lähde silti asettamaan suoranaisia tulostavoitteita Espanjan maaperälle.

- Espanjan sarja alkaa ennen MM:ää ja päättyy myös sen jälkeen. Pitkän kauden varrelle voi mahtua kaikenlaista.

Enduromoottoripyöräilyn Espanjan mestaruussarjan kilpailukalenteri kaudella 2010:

21.3. Requena, Valencia
27.-28.3. Ponts, Lleida
25.4. Lalin, Pontevedra
15.-16.5. A Peroxa, Ourense
18.-19.9. Suria, Barcelona
10.10. Palomeras, Almería

27.03.2010 Juha toinen toiseksi Espanjan Lleidassa
22.03.2010 Juha käynnisti enduro-kauden vahvasti Valenciassa
17.03.2010 Salminen ja Tarkkala hiovat MM-terää Espanjan sarjassa
10.03.2010 Salminen ja Tarkkala eivät aja MM-avausta uudella pyörällä
12.02.2010 Off-road team to race under the name "BMW Husqvarna Motorsport"
15.01.2010 Juha Salminen uudella pyörällä enduron 2-luokkaan
26.10.2009 Juha Salminen wins Zschopau classic
19.10.2009 84th ISDE proves tough for BMW Motorrad riders
14.10.2009 Salmisen Sixi loppui lyhyeen Portugalissa
14.10.2009 Aro ja Remes ajavat kärkivauhtia Sixillä

Siirry arkistoon »