File:

Factory Enduro Rider for Husqvarna Motorsport

- Bike: HUSQVARNA TE 250
- Age: 34
- Nationality: Finnish
- Summary of Resuts:
7x WEC Personal Champ.
5x WEC Overall Champ.
5x ISDE Champion
2x GNCC Champion

Juha Salmisella on haussa jo 90:s MM-osakilpailuvoitto

07.07.2011

Maailman kaikkien aikojen menestynein enduromoottoripyöräilijä Juha Salminen lähestyy kovaa kyytiä kohti upean uransa seuraavaa merkittävää virstanpylvästä, eli järjestyksessään jo 90. MM-osakilpailuvoittoa.

Salminen saavutti maratontaulukon edellisen kärkimiehen Kari Tiaisen vuoden 2008 kesäkuussa, jolloin molemmilla oli koossa 77 voittoa. Salmiselle tarjoutuu ensimmäinen tilaisuus jälleen historiallisen tasaluvun takomiseen tulevana lauantaina, kun MM-kauden kolmanneksi viimeinen osakilpailuviikonvaihde käynnistyy Romanian Buzaussa.

- Ai tuonko verran niitä voittoja nyt on, heittää Salminen tyynesti ja tuttuun tyyliinsä.

- No, ei sitten muuta kuin jahtaamaan tuota ysikymppistä maltilla ja se oleellisin, eli MM-sarjan kokonaisuus päällimmäisenä mielessä.

 

”Ei tarvetta

hirveään attack’iin”

Salmisella on tukeva ote kahdeksanteen henkilökohtaiseen maailmanmestaruuteen, joka olisi sekin historiallinen lajissaan.

Kauden kymmenestä kisapäivästä seitsemän voittanut ja viimeksi kolme viikkoa sitten Kreikasta täydet pisteet poiminut vantaalainen johtaa E1-luokkaa 41 pisteen erolla Husqvarna-tiimikaveriinsa Matti Seistolaan. Ajamalla tuota eroa ei enää umpeen kurota.

- Eihän tässä ole tarvetta mihinkään hirveään attack’iin, mutta ei toisaalta varaa taktikointiinkaan. Lähden ajamaan kuten ennenkin.

Kokenut Salminen ei suostu kantamaan paineiden painolastia syyttä suotta harteillaan.

- Pistejohto tuo tietenkin turvallisuutta, mutta jos tässä nyt lähtisi varmistelemaan, niin silloinhan niitä virheitä alkaisi tulla.

Endurokuningas kreivi Draculan maaperällä

Romania ja sen kaakkoisosassa sijaitseva Buzau ovat ensimmäistä kertaa mukana MM-kartalla.

Kuopion Palloseura pelaa kahden viikon kuluttua jalkapallon Eurocupin toisen kierroksen jälkimmäisen osaottelun romanialaista CS Gaz Metan Mediasia vastaan irlantilaisen kirjailijan Bram Stokerin luoman fiktiivisen vampyyrin kreivi Draculan linnan katveessa, mutta ainakaan Salmisen ei ole tarvinnut turvautua valkosipulin tarunhohtoiseen voimaan.

- Emme aja Draculan linnan liepeillä, mutta kyllähän tämä reitti on ainakin osittain eräänlaista ”draculaa”. Tiheästi puita kasvavaan ja savipohjaiseen metsään viedyn endurotestin eka puolisko on tosi hidas. Odotan, että siihen tehdään vielä muutoksia alkuviikon sateiden jäljiltä, tuumii Salminen.

Buzaun erikoiskokeille yhteinen luonteenpiirre on niiden teknisyys, mikä sekin sopii mainiosti Salmiselle.

- Lähempänä kaupunkia sijaitsevat crossi- ja endurotestit ajetaan puolestaan kivikovalla nurtsilla, eivätkä ne poikkea hirveästi toisistaan.

Romanian osakilpailun ohjelmaan ei kuulu perjantai-illan supertestiä. Muilta osin MM-enduro tosin tuodaan sen uudessa aluevaltauksessa niin lähelle suurta yleisöä kuin mahdollista Bukarestin ohella Muntenian maakunnan merkittävimpiin kaupunkeihin lukeutuvassa Buzaussa.

- Tätä keskeisempää paikkaa varikolle ei voisi olla. Varikko sijaitsee kaupungin keskusaukiolla kaupungintalon edessä, kertoo Salminen.

 

Lisätietoja:

www.juhasalminen.net

www.enduro-abc.com

www.extremeadventurebuzau.ro

10.07.2011 Salminen ajoi jo uransa 90. MM-osakilpailuvoiton
09.07.2011 Salmisen vahva ote pitää MM-kärjessä
07.07.2011 Juha Salmisella on haussa jo 90:s MM-osakilpailuvoitto
19.06.2011 Salminen poimi täydet MM-pisteet Kreikasta
18.06.2011 Salmiselle jo kauden kuudes voitto Kreikassa
18.06.2011 MM-kärki Salminen haki vielä virettä Kreikan supertestillä
11.06.2011 Salminen kasvatti MM-johtoa Turkin toisen kisapäivän kakkossijalla
11.06.2011 Salminen kukisti Seistolan Turkin kuumassa trillerissä
07.06.2011 Salminen takaa-ajettuna Turkin kuulalaakerikiville
31.05.2011 Suomen joukkueet valittu Sixille

Siirry arkistoon »