File:

Factory enduro rider for Husqvarna

- Bike: HUSQVARNA TE 250
- Nationality: Finnish
- Highlights of Resuts:
8x WEC Personal Champ.
5x WEC Overall Champ.
7x ISDE Champion
2x GNCC Champion (USA)

Juha Salminen virittäytyy Italiassa MM-mitalijahtiin

27.08.2013

Juha Salminen ajaa kovin panoksin kauden kaksi viimeistä endurokilpailuaan. Salmisen, 36, haarukassa ovat sekä MM- että Italian sarjan mitalit. Ja tietenkin nimenomaan tässä tärkeysjärjestyksessä.

- Edessä on haastava ja mielenkiintoinen loppukausi, johon olen valmistautunut huolella. Ei muuta kuin mennään pistämään parasta ja tavoittelemaan mahdollisimman kirkkaita mitaleja molemmista sarjoista, sanoo Salminen.

Enduron 1-luokan maailmanmestaruus varmistui ranskalaiselle Antoine Meolle jo edellisessä osakilpailussa juhannuksen aikoihin Kreikan Kastoriassa, mutta taistelu hopeasta tulee olemaan armotonta Husqvarna-tiimikaverien Salmisen ja Matti Seistolan välillä.

Salmisella on kahden pisteen etu puolellaan Seistolaan ennen sarjan päätösviikonvaihdetta, joka sijoittuu 7.-8. syyskuuta Ranskan St. Flouriin.

- Tilanne on täysin avoin. Kaksi pistettä sinne tai tänne ei oikeastaan merkitse mitään, sillä Ranskassa on luvassa tunnetusti miehekkäät kilpailut. Onhan se tietenkin tavallaan ikävää taistella tiimikaveria vastaan hopeasta, mutta ei se tilannetta muuta. Samalla tavalla sitä väännetään kuin ketä tahansa vastaan, painottaa Salminen.

Pronssi tyrkyllä Italiasta

Salminen virittäytyy Ranskan trilleriin tulevana sunnuntaina Cassano Magnagossa, jossa ajetaan seitsemän kisapäivää kattava Italian sarjan päätökseen.

Salminen on saapasmaan sarjan yleiskilpailun pisteissä kolmantena, vaikka edellinen osakilpailu heinäkuussa päättyi pyörän sähkövian vuoksi harmittavaan keskeytykseen.

- Italialaiset Salvini (Alex) ja ehkä Oldratikin (Thomas) ovat jo tavoittamattomissa, joten kamppailen lähinnä pronssista Albergonin (Simone) kanssa, Salminen viittaa viiden pisteen päässä tilaisuuttaan kärkkyvään italialaiseen.

Toisena olevalla Oldratilla on plakkarissaan 18 pistettä Salmista enemmän. Voitosta heltiää 20 pistettä.

- Kyllähän se vaatisi Oldratilta yhden päivän kisassa epäonnistumista, jos mielisin saavuttaa hänet. Siitä lähdetään, että pyrin säilyttämään sunnuntaina sen pronssisijan, linjaa Salminen.

Italian kisa ajoittuu kaikilta osin nappiin vauhdikkaana kenraalina Ranskan MM-huipennukseen.

- Tosi hyvään paikkaanhan tuo kisa tulee. Hyvää on myös se, että siellä ajetaan vain yksi päivä, mikä merkitsee sopivan kevyttä paluuta arkeen seitsemän viikon kesätauon jäljiltä.

Kesätauko osui sekin kaikkien aikojen endurokuninkaan ruuhkaisessa kisakalenterissa kreivin aikaan.

- Kevätkausi oli tosi raskas ja raastava kilpailuineen sekä matkusteluineen.  Meni monta viikkoa, jolloin en edes mietiskellyt moottoripyörää. Nyt on sitten ajettu ja harjoiteltu viimeiset kaksi viikkoa taas ajatuksella, toteaa Salminen.

 

Lisätietoja:

www.juhasalminen.net

28.08.2013 Finnish "Enduro-legend" Juha Salminen ends he's career
28.08.2013 Endurolegenda Juha Salminen päättää komean MM-uransa
27.08.2013 Juha Salminen virittäytyy Italiassa MM-mitalijahtiin
13.08.2013 Salminen jää sivuun Sixiltä
07.07.2013 Juha Salmisen pyörästä hävisivät sähköt Italiassa
06.07.2013 Salminen ajaa "aavekaupungissa" Italian endurosarjan mitalista
30.06.2013 Juha Salminen ylitti enduropyörällä esteitä Münchenin olympiastadionilla
23.06.2013 Salminen taistelee MM-hopeasta
22.06.2013 Salminen pettyi suoritukseensa Kreikan MM-enduron avauksessa
21.06.2013 Salmisella on luvassa työntäyteinen juhannus kreikkalaisessa kivikossa

Siirry arkistoon »