File:

Factory enduro rider for Husqvarna

- Bike: HUSQVARNA TE 250
- Nationality: Finnish
- Highlights of Resuts:
8x WEC Personal Champ.
5x WEC Overall Champ.
7x ISDE Champion
2x GNCC Champion (USA)

Salmisella vastaiskun paikka Portugalin MM-endurossa

17.05.2013

Juha Salminen jäi haikailemaan haastavampia ja teknisempiä maastokokeita viime viikonvaihteessa Puerto Lumbrerarissa ajetussa enduron MM-sarjan Espanjan osakilpailussa.

E1-luokan pisteissä toisena olevan Salmisen toiveisiin vastataan jo tulevana lauantaina ja sunnuntaina Portugalin Torres Vedrasissa, mutta ei aivan täydeltä laidalta.

- Extreme-testi on täällä todella hyvä. Ei liian vaikea, mutta ei toisaalta mikään helppokaan. Sen sijaan endurotesti on luonteeltaan kaukana perinteisestä. Se on enemmänkin crossitesti. Järjestäjät ovat tehneet parhaansa ja yritys on ollut selvästikin kova, mutta portugalilainen maasto asettaa omat rajoituksensa, totesi Salminen tulevaan työmaahansa tutustuessaan.

Ratamestari ei ole säästellyt kurveissa endurotestiä suunnitellessaan.

- Siellä kääntyillään tosiaankin käytännössä koko ajan. Pätkä on kuin jyrsinkoneella kanervikkoon raivattu ura, jossa sitten traktorit olisivat vielä ajelleet ristiin ja rastiin. Pattia piisaa.

- Crossitesti sijaitsee puolestaan jyrkässä mäessä. Sinne on pengerretty isoja portaita, joita ajetaan ylös ja alas, jatkaa Husqvarnalla kilpaileva Salminen.

”Poppakonsteja ei tässä tilanteessa ole olemassa”

Ovat olosuhteet tulevana viikonvaihteena sitten millaiset tahansa, niin ne ovat kaikille samat. Salmisen osalta kupletin juoni Portugalissa puetaan kahteen sanaan: vastaiskun paikka.

- Mitään poppakonsteja ei ole olemassa. Ei muuta kuin tuppi nurin, kaikki peliin ja mahdollisimman virheetöntä ajoa.

Neljättä peräkkäistä mestaruutta jahtaavalla ranskalaisella KTM-kuljettaja Antoine Meolla on kuuden kisapäivän jälkeen 21 pisteen etumatka Salmiseen. Osakilpailuvoitosta tilille kilahtaa 20 pistettä.

Viime sunnuntaina Espanjassa kolmanneksi yltäneen Salmisen niskaan vain pisteen päässä hengittää hänen tiimikaverinsa Matti Seistola, joka on vastannut tähän mennessä kauden ainoasta suomalaisvoitosta. Espanjassa kaksi kakkossijaa takonut Eero Remes tulee TM:llään puolestaan kymmenen pistettä Seistolan takana.

MM-sarja saavuttaa puolivälinsä Portugalissa. Torres Vedrasin jälkeen pisteistä kamppaillaan kesäkuussa Romanian Buzaussa ja Kreikan Kastoriassa, sekä syyskuussa Ranskan St. Flourissa. Kausi on yhtä kisaviikonvaihdetta normaalia lyhyempi.

 

Lisätietoja:

www.juhasalminen.net

www.enduro-abc.com

05.09.2013 MM-hopeasta taisteleva Salminen päättää uransa ääriolosuhteissa
03.09.2013 JUHA SALMINEN HUSQVARNAN TUOTEPÄÄLLIKÖKSI
03.09.2013 JUHA SALMINEN APPOINTED BRAND MANAGER AT HUSQVARNA NORDIC
02.09.2013 Salminen ajoi pronssia Italian endurosarjassa
28.08.2013 Endurolegenda Juha Salminen päättää komean MM-uransa
28.08.2013 Finnish "Enduro-legend" Juha Salminen ends he's career
27.08.2013 Juha Salminen virittäytyy Italiassa MM-mitalijahtiin
13.08.2013 Salminen jää sivuun Sixiltä
07.07.2013 Juha Salmisen pyörästä hävisivät sähköt Italiassa
06.07.2013 Salminen ajaa "aavekaupungissa" Italian endurosarjan mitalista

Siirry arkistoon »