File:

Factory enduro rider for Husqvarna

- Bike: HUSQVARNA TE 250
- Nationality: Finnish
- Highlights of Resuts:
8x WEC Personal Champ.
5x WEC Overall Champ.
7x ISDE Champion
2x GNCC Champion (USA)

Salmisen podiumtaistelu karahti kiveen Portugalissa

19.05.2013

Juha Salminen sijoittui seitsemänneksi Portugalin Torres Vedrasissa ajetussa enduron MM-sarjan kauden kahdeksannessa osakilpailussa.

Jo seitsemännen voittonsa E1-luokassa miltei näytöstyyliin viimeistellyt Ranskan Antoine Meo mellasti KTM:llä menojaan, mutta taistelu sijoista 2-7 oli äärimmäisen tiukkaa.

Salminen jäi kolmanneksi kiirehtineestä Husqvarna-tiimikaveristaan Matti Seistolasta kymmenisen sekuntia. Eero Remes ajoi TM:llä puolestaan viidenneksi vain kuusi sekuntia toiseksi Shercon puikoissa yllättäen yltäneestä ranskalaisesta Anthony Boissierista. Boissierin ja Seistolan väliseksi eroksi kirjattiin kuusi kymmenystä.

- Tiukkaa, todella tiukkaa vääntöä, jossa kaikki oli todellakin mahdollista 40 sekunnin voiton ajaneen Meon jälkeen. Tietenkin olen tuloksellisesti pettynyt, mutta se otettiin, mitä tällä kertaa saatavilla oli, totesi Salminen.

Lauantaina Torres Vedrasissa toiseksi sijoittunut Salminen taittoi sunnuntaina matkaa kuuden maastokokeen jälkeen vielä kolmantena. Päivän kolmas endurotesti koitui kuitenkin hänen kohtalokseen. Salminen jäi sillä pätkällä 19,27 sekuntia luokkapohjista.

- Etupyörä osui kiveen spoorissa, keula lähti alta ja se oli sitten siinä. Pystyin ottamaan jatkossa varsinkin extreme-testeillä aikaa pois, mutta ei enää riittävästi.

Endurotestit saavat kritiikkiä osakseen

Endurotesti herätti jo edellisenä viikonvaihteena kuljettajien kesken jupinaa Espanjan MM-osakilpailussa ja sama jatkui Portugalissa myös tallipäälliköiden tasolla.

- Kyllähän nuo enskatestit olivat enemmänkin crossitestejä, jotka saivat osakseen paljon kritiikkiä. Tältä osin lajimme ei ole mennyt ainakaan Espanjassa ja Portugalissa siihen suuntaan, mitä halutaan.  Ymmärrän toki jupinan, joskin oma asenteeni on se, että sitä vain pitää osata ja pystyä ajamaan kaikissa olosuhteissa.

- Eipä silti, kyllähän crossimiehet olisivat olleet vahvoilla näissä kisoissa, kuten nyt Boissierikin tänään osoitti, jatkoi Salminen.

MM-sarja kääntyi Portugalissa kauden jälkimmäiselle puoliskolleen. Seuraavat osakilpailut ajetaan 15.-16. kesäkuuta Romanian Buzaussa.

Hallitseva mestari ja neljättä peräkkäistä titteliä tavoitteleva Meo johtaa luokkaa jo 34 pisteen erolla Seistolaan. Salminen tulee kolmantena pisteen Seistolasta. Remes on puolestaan neljäntenä 13 pistettä Salmisesta.

Salmisen kausi jatkuu seuraavaksi nelipyöräisellä kilvanajokalustolla.

- Välillä on mukava tehdä jotain muutakin, eli lähden ajamaan nuotista rallia ensi viikonloppuna Joutsaan. Ohjelmaan sisältyy ennen Romanian MM-osakilpailua myös Italian endurosarjaa Bobbiossa, avaa Salminen kalenteriaan.

 

Lisätietoja:

www.juhasalminen.net

www.enduro-abc.com

05.09.2013 MM-hopeasta taisteleva Salminen päättää uransa ääriolosuhteissa
03.09.2013 JUHA SALMINEN HUSQVARNAN TUOTEPÄÄLLIKÖKSI
03.09.2013 JUHA SALMINEN APPOINTED BRAND MANAGER AT HUSQVARNA NORDIC
02.09.2013 Salminen ajoi pronssia Italian endurosarjassa
28.08.2013 Endurolegenda Juha Salminen päättää komean MM-uransa
28.08.2013 Finnish "Enduro-legend" Juha Salminen ends he's career
27.08.2013 Juha Salminen virittäytyy Italiassa MM-mitalijahtiin
13.08.2013 Salminen jää sivuun Sixiltä
07.07.2013 Juha Salmisen pyörästä hävisivät sähköt Italiassa
06.07.2013 Salminen ajaa "aavekaupungissa" Italian endurosarjan mitalista

Siirry arkistoon »