File:

Factory enduro rider for Husqvarna

- Bike: HUSQVARNA TE 250
- Nationality: Finnish
- Highlights of Resuts:
8x WEC Personal Champ.
5x WEC Overall Champ.
7x ISDE Champion
2x GNCC Champion (USA)

Salmisella on luvassa työntäyteinen juhannus kreikkalaisessa kivikossa

21.06.2013

Enduron 13-kertaisen maailmanmestarin Juha Salmisen juhannus kulkee tiukasti työn merkeissä. Salmisella on luvassa todellakin helteinen ja haastava urakka Kreikan Kastoriassa ajettavan kauden toiseksi viimeisen osakilpailuviikonvaihteen muodossa.

- Huh, huh! Näkyy olevan tuossa varjossa olevassa lämpömittarissa tuollaiset 38 astetta. Kyllähän tästä on luvassa kaikilta osin tosi vaikea viikonvaihde, toteaa Salminen.

Salminen omaa kuitenkin jo siksi paljon kokemusta, että mies ei pienistä hätkähdä.

- Ei muuta kuin mennään taas se, mikä suinkin päästään ja katsotaan millaiseksi tuo reitti muodostuu. Pätkät ovat aika hitaita ja oikeastaan koko ajan kääntyillään suuntaan ja toiseen. Pinta on kova ja kiveä riittää kaikissa kokoluokissa. Niiden tiheys vaihtelee sen mukaan, kuinka korkealla kukkulalla mennään, kuvailee Salminen.

E1-luokan MM-pisteissä toisena olevalla Salmisella on hyvät lähtökohdat Kreikkaan. Salminen ajoi Husqvarnallaan viime viikonvaihteessa Romanian Buzaussa tuplasti toiseksi hallitsevan ranskalaismestarin Antoine Meon välittömässä kannassa. Muilla ei ollut asiaa kärkikaksikon vauhtiin.

- Homma toimi hyvin Romaniassa ja siitä lähdetään jatkamaan Kreikassa. Tosin reitin pinta on aivan erilainen kuin Romaniassa, jossa ajettiin savella. Täällä Kreikassa tuo alusta ei ole tosiaankaan mikään helpoin mahdollinen ajaa.

Kaksi mestaruutta katkolla Kreikassa

Kymmenestä kisapäivästä peräti yhdeksän nimiinsä vieneelle Meolle tarjoutuu tilaisuus mestaruusniittiin jo Kastoriassa. Meolla on 41 pisteen etu Salmiseen. Päivävoitosta plakkariin kilahtaa 20 pistettä.

- Ei muuta kuin pistetään haastetta Meolle ja yritetään kampittaa miestä noin kuvainnollisesti. Lähdetään siitä, että Meo ei pääse juhlimaan mestaruutta näin aikaisessa vaiheessa kesällä, Salminen viittaa Ranskassa syyskuun ensimmäisenä viikonvaihteena ajettavan kauden päätöskisan suuntaan.

Suomalaisille on tarjolla kaksi mitalia E1-luokasta KTM:llä kilpailevan Meon mellastuksesta huolimatta. Salmisen tiimikaveri Matti Seistola on kolmantena ja TM:ää kuskaava Eero Remes neljäntenä. Seistola tulee yhdeksän ja Remes 25 pistettä Salmisen takana.

Meon maanmies ja tiimikaveri Chistophe Nambotin saattaa hänkin juhlia mestaruutta jo Kreikassa. Viime vuonna Heinolan osakilpailussa Suomessa Meon lailla mestariksi kruunatulla Nambotinilla on 45 pisteen johtoasema E3-luokassa, jossa Hondaa kuskaava Marko Tarkkala on sijalla 11.

 

Lisätietoja:

www.juhasalminen.net

www.enduro-abc.com

05.09.2013 MM-hopeasta taisteleva Salminen päättää uransa ääriolosuhteissa
03.09.2013 JUHA SALMINEN HUSQVARNAN TUOTEPÄÄLLIKÖKSI
03.09.2013 JUHA SALMINEN APPOINTED BRAND MANAGER AT HUSQVARNA NORDIC
02.09.2013 Salminen ajoi pronssia Italian endurosarjassa
28.08.2013 Endurolegenda Juha Salminen päättää komean MM-uransa
28.08.2013 Finnish "Enduro-legend" Juha Salminen ends he's career
27.08.2013 Juha Salminen virittäytyy Italiassa MM-mitalijahtiin
13.08.2013 Salminen jää sivuun Sixiltä
07.07.2013 Juha Salmisen pyörästä hävisivät sähköt Italiassa
06.07.2013 Salminen ajaa "aavekaupungissa" Italian endurosarjan mitalista

Siirry arkistoon »